Skilsmisseadvokater bruges – men sjældent præventivt

Hvert år bliver mange tusinde danskere skilt. Faktisk ender op imod 42.7 % af alle ægteskaber i skilsmisse – et tal, der i flere år har været i stigning.

Heldigvis er de fleste skilsmissepar i stand til at løse deres problemer uden at bringe en advokat ind i konflikten. Men for nogle er der gået tilpas meget hårdknude i hele forholdet til, at der ingen vej udenom en advokat er.

Desværre bringes denne skilsmisseadvokat først ind i sagen, når meget af skaden så at sige ”er sket”. Når der er opstået problemer, der skal løses.

Og det er en skam, for ved at bringe advokaten ind i skilsmissen i en tidligere periode er det muligt at undgå mange af de problemer, der ellers hører sig til med en skilsmisse.

Skilsmisseadvokaten hjælper kan den ene

En skilsmisseadvokat har til formål alene at hjælpe den ene part i skilsmissen.

Det er således ikke muligt at få en advokat ind som ”neutral partner” mellem de to parter. Advokaten har per definition til formål at hjælpe den ene af de to parter til at få, hvad denne gerne vil have.

Hvis den ene part vælger at bringe en advokat ind i kampen, vil den anden oftest følge trop og gøre det samme. Dette ikke nødvendigvis fordi det er nødvendigt, men i højere grad fordi at man som anden part bliver bange for at blive snydt.

Nogle gange antager skilsmisseadvokaten en rådgivende rolle – men oftest er der mere konkrete ting at tage sig af såsom:

  • Bodelingen til skilsmissen
  • En forældremyndighedssag
  • Eller måske hjælp til at vurdere genstande og hvorvidt de kan udtrækkes forlods

Derfor vælger danskerne en advokat

Det er nemt at blive snydt i en skilsmisse – og det er det primære formål med at få hjælp fra en advokat. At undgå at blive snydt.

Man kan blive snydt ved at lade den anden ægtefælle forlods udtrække ting denne ikke har ret til; ved ikke at være opmærksom på, hvad man i ægteskabet har lagt ud for eller måske ved ikke at kende ens rettigheder ved fast ejendom.

Det handler også ofte om et fælles barn, når en skilsmisseadvokat kommer ind over hele processen. Som denne artikel på DR.dk fortæller tages børnene ofte som gidsel i en skilsmisse, der kan trække halve eller hele år før end den er færdig.

Det er også derfor, vi i Danmark har fælles forældremyndighed over børn, når vi bliver skilt – det er i barnets interesse fortsat at være ligeligt ved begge sine forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *