Motion og fysiske øvelser gavner dit seksuelle velvære

Stearinlys, rosenblade og en omgang Barry White er faktisk ikke den eneste måde at få en fantastisk aften med din partner i kærlighedens tegn. Forskning viser nemlig, at motion og fysiske øvelser bidrager rigtig meget, hvis du eller din partner gerne vil opnå et bedre seksuelt velvære sammen. I samarbejde med webshoppen Alor.dk, der sælger sexlegetøj har vi udarbejdet en artikel, der kommer med et par bud på, hvorfor du/I burde overveje at leve sundere og mere fysisk, hvis I gerne vil have et bedre sexliv.

Træning er bare godt for dit sexliv

Fysisk træning er ligesom kosten en grundlæggende del af et helhedssyn, når det kommer til menneskers sexliv. Desværre ignoreres det alligevel ofte. Da vi hver for sig er enestående – rent fysiologisk – findes der ikke nogen fastlagt træningsplan, der gælder for alle. Hvert enkelt individ må slev finde frem til sin egen optimale træning til fysisk velværd, der fremme seksualiteten.  Det er altid en god ide at konsultere din egen personlige læge vedrørende eventuelle forandringer i dine vaner, når du skal i gang med fysisk træning.

Det er grundigt fastslået, at regelmæssig og moderat træning forbedrer helbredet og den almene fornemmelse for velværd. Mange tror at man skal ud og løbe 10 km om dagen eller andre krævende fysiske aktiviteter for at deres sexliv blomstrer op igen, men det er langt fra sandheden. motion

Ved en smule moderat træning, får du ikke bare et bedre forhold til din egen krop, du opnår også et sundere og bedre stofskifte. Tilsat en forbedret ændring i din madindtag og det rigtige kosttilskud, vil du for alvor opleve den sunde vægttab.

Fedme er nemlig en årsag til mindre og mindre sexlyst ifølge en undersøgelse af Videnskab.dk, da overvægtighed kan påvirke dig på det hormonale plan, hvilket blot bekræfter at du med fordel skal spise sundere og lave fysisk træning, hvis du gerne vil have et forhold til din krop og opnå det bedste seksuelle velvære med din partner.

Derudover viser forskning at regelmæssig moderat hjertekartræning som fx aerobic eller en simpel joggetur øger seksualdriften hos både mænd og kvinder. Modsat kan overdrevet træning have en effekt, der nedsætter lysten til sex. Det er ikke kun indenfor sengen, du får flere fordele. Nej du opnår også en større koncentrationsevne til de daglige arbejdsopgaver, og som ekstra bonus har du lettere ved at kontrollere dine såkaldte ”myldretanker” (dem du har, når du lægger dig til at sove). En undersøgelse udført af University of Texas at Austin viser, at de kvinder der motionerer ekstra meget også får lettere ved at få orgasmer (kilde).

Som prikken over i’et – dette gælder både mænd og kvinder – opnår du ved regelmæssig og moderat træning også en bedre selvtillid og dermed følelsen af, at du er mere sexet overfor det modsatte køn. De mennesker der dyrker regelmæssig motion og fysiske aktiviteter, har det simpelthen bedre med deres kroppe, og det har naturligvis en vigtig betydning for hvor meget vi nyder de seksuelle aktiviteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *